您现在的位置:学习港 >> 网络教育统考辅导 >> 统考动态 >> 大学英语统考动态>> 内容正文

全国网络统考大学英语(B)模拟试卷

2011年02月10日 | 来源:中国现代远程与继续教育网 | 【 字体: 放大 缩小打印本页 关闭窗口

  题型示例

  大学英语(B)模拟试卷

  第一部分:交际用语(共5小题;每小题3分,满分15分)

  此部分共有5个未完成的对话,针对每个对话中未完成的部分有4个选项,请从A、B、C、D四个选项中选出正确选项。

  1. — Hello, could I speak to Mr. Smith, please?

  — ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­_________________________

  A. Who are you? B. Who’s there?

  C. Who could I help? D. Who’s speaking?

  2. — I believe we’ve met somewhere before.

  — No, ­­­­­­­­­­­­­____________________.

  A. it isn’t the same B. it can’t be true

  C. I don’t think so D. I’d rather not

  3~5 (略).

  第二部分:阅读理解(共10小题;每小题3分,满分30分)

  此部分共有2篇短文,每篇短文后有5个问题。请从每个问题后的A、B、C、D四个选项中选出正确选项。

  Passage 1

  The United States covers a large part of the North American continent. Its neighbors are Canada to the north and Mexico to the south. Although the United States is a big country, it is not the largest in the world. In 2000, its population was over 222 million.

  When this land first became a nation, after winning its independence from England, it had thirteen states. Each of the states was represented on the American flag by a star. All these states were in the eastern part of the continent. As the nation grew toward the west, new states were added and new stars appeared on the flag. For a long time, there were 48 stars. In 1959, however, two more stars were added to the flag, representing the new states of Alaska and Hawaii.

  Indians were the first people of the land which is now the United States. There are still many thousands of Indians now living in all parts of the country. Sometimes it is said that the Indians are “the only real Americans”. Most Americans come from all over the world. Those who came first in greatest numbers to make their homes on the eastern coast of North America were mostly from England. It is for that reason that the language of the United States is English and that its culture and customs are more like those of England than those of any other country in the world.

  6. Which of the following is TRUE?

  A. America is the largest country in the world.

  B. The United States lies next to Canada and Mexico.

  C. America covers most part of the North American continent.

  D. Mexico is to the north of Canada.

  7. After winning its independence, the United States _________.

  A. had nothing to do with England

  B. made India part of its land

  C. mainly developed westward

  D. took over parts of Canada and Mexico

  8. The United States didn’t have ______ states until ________.

  A. thirteen; 1959

  B. fifty; 1959

  C. fifty; this land first became a nation

  D. fifty;1964

  9. Why is English the language of America?

  A. English is the native language of the Indians.

  B. Most Americans come from all over the world.

  C. Canada is America’s nearest neighbor.

  D. Most of the people who first settled in America were from England.

  10. The best title for the passage is “ _________”.

  A. the States of America

  B. The language of America

  C. The United States of America

  D. The Culture and Customs of America

  Passage 2

  11~15 (略)

  第三部分:词汇与结构(共5小题;每小题3分,满分15分)

  此部分共有5个未完成的句子,针对每个句子中未完成的部分有4个选项,请从A、B、C、D四个选项中选出正确选项。

  16. I tried to put _____ a telephone call to him, but his line was always busy.

  A. over B. into C. away D. through

  17. I hadn’t seen him for years, but I ______________ his voice on the telephone.

  A. realized B. recognized C. discovered D. heard

  18. Neither Bill nor his parents __________ at home.

  A. is B. has C. are D. was

  19. If you don’t want to get wet, you had better ­­­­­­­­________ this umbrella with you.

  A. take B. to take C. taken D. for taking

  20. (略)

  第四部分:完型填空(共10小题;每小题1分,满分10分)

  以下短文中共包含10个未完成的句子,针对每个句子中空缺部分有4个选项,请从A、B、C、D四个选项中选出正确选项。

  A survey was carried out last year by the British Medical Association, an organization of doctors. It shows that most people do not do 21 exercise. In 1995, 60% of people walked more than one mile a day. Now, that number has fallen 22 to only 20%. 23___ more people are going to the gym, fewer people are walking. Doctors say we need 24 for 20 minutes three times a week. 25 is an easy form of exercise that everyone can do. If you walk one mile each day, you 26 your health very quickly. Doctors say we ___27___ to tackle this problem head on and try 28 people healthier because not doing enough exercise is responsible 29 many of the country’s health problems. Doctors suggest you go 30 a walk every day after dinner.

  21. A. few B. little C. some D. enough

  22. A. greatly B. slightly C. easily D. slowly

  23. A. So B. Therefore C. Although D. But

  24. A. exercising B. to exercise C. exercised D. to exercising

  25. A. Walked B. To walk C. To walking D. Walking

  26. A. will improve B. improve C. improving D. improved

  27. A. can B. need C. must D. will

  28. A. making B. make C. to make D. made

  29. A. to B. on C. at D. for

  30. A. at B. for C. to D. with

  第五部分:英译汉 (满分15分)

  请把下列3句英文翻译成中文。

  31. I will finish reading this book in a week.

  32. You should look around before you cross the street.

  33. (略)

  第六部分:写作(满分15分)

  要求在30分钟内,根据下面所给的题目和中文提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。

  工作申请

  1. 写明申请的职位。

  2. 陈述你的相关学习、工作经历。

  3. 联系方法。

  大学英语(B)模拟试卷参考答案

  第一部分:交际用语(满分15分)

  1. D 2.C 3~5(略)

  第二部分:阅读理解(满分30分)

  6. B 7. C 8. B 9. D 10. C 11~15.(略)

  第三部分:词汇和结构(满分15分)

  16. D 17. B 18. C 19. A 20. (略)

  第四部分:完型填空 (满分10分)

  21. D 22. A 23. C 24. B 25. D

  26. A 27. B 28. C 29. D 30. B

  第五部分:英译汉 (满分15分)

  31. 我将在一周内读完这本书。

  32. 在过马路之前,你应该向四周看看。

  33.(略)

  第六部分:写作(满分15分)

  (略)

责任编辑:xxg0177
网络教育统考常见问题详细>>
网络教育统考真题详细>>
未经xuexigang.com同意,不得转载本网站之所有学校课程信息
版权所有 学习港 京ICP备06029985号